Sommarskola för rustning och nedrustning

Sommarskolan för rustning och nedrustning arrangeras av Alva Myrdal-centrum för kärnvapennedrustning och SIPRI i samarbete med Odesa Center for Nonproliferation (OdCNP).

Sommarskolan är en kurs- och nätverksmöjlighet för nästa generations yrkesverksamma inom området nedrustning, icke-spridning och vapenkontroll. Sommarskolan består av ett femdagarsprogram med föreläsningar, seminarier och workshops om rustnings- och nedrustningsfrågor.

Aktiviteterna syftar till att utveckla kunskaper och färdigheter och till att motivera och bemyndiga framväxande specialister att utöka sin expertis på området.

Kursens innehåll

Kursen innehåller en mängd olika aktiviteter, inklusive:

  • Föreläsningar och diskussioner om rustning och nedrustning av ledande experter inom området
  • Kompetensbyggande workshops och utbildningssessioner
  • Besök på institutioner som arbetar med frågor inom området rustning och nedrustning

Sommarskolan strävar efter att bidra till globala ansträngningar för att skapa en gemenskap av professionella likasinnade fredsforskare och praktiker, som strävar efter att forma och främja en säker, fredlig och hållbar framtid.

Vi tar just nu emot ansökningar till årets sommarskola som hålls 26-30 augusti 2024. Sista ansökningsdag är 2 april. Läs mer och skicka in din ansökan till sommarskolan via knappen nedan.

Ansök här

Senast uppdaterad: 2024-02-28