Möt sommarens SweDeliver-praktikanter: Yasmine Sundelin Tjärnström, Uppsala universitet

2021-05-07

Möt ännu en av de sex masterstudenter som SweDeliver valt ut för forskningspraktik hos våra industripartners: Yasmine Sundelin Tjärnström, civilingenjörsprogrammet i kemiteknik, som ska praktisera hos Pharmetheus.

Namn  Yasmine Sundelin Tjärnström
Studerar  Civilingenjörsprogrammet i Kemiteknik, Uppsala universitet (SE)
Ska göra praktik vid  Pharmetheus


Yasmine Sundelin Tjärnström läser just nu fjärde året vid Civilingenjörsprogrammet i Kemiteknik med inriktning läkemedel – en utbildning som ger specialistkunskaper inom bland annat design, utveckling, produktion och analys av läkemedel.

– Programmet ger goda förutsättningar för forskning inom läkemedelsområdet, vilket definitivt är en intressant karriärväg. Att SweDeliver nu erbjuder ett sommarjobb med fokus på just forskning öppnar en fantastisk möjlighet att få inblickar i hur det går till i praktiken.

SweDeliver-praktikanter: Yasmine Sundelin Tjärnström
Yasmine Sundelin Tjärnström, masterstudent

Yasmine Sundelin Tjärnström kommer att göra sin vid Pharmetheus AB, ett Uppsalabaserat företag som erbjuder farmakometriskt stöd för utveckling av läkemedel inom samtliga kliniska faser och behandlingsområden.

– Under utbildningen har vi studerat fysiologiskt baserad farmakokinetisk modellering, vilket är både roligt och intressant. Hos Pharmetheus hoppas jag få fördjupa mina kunskaper ytterligare, men också tillfälle att tillämpa det jag redan lärt mig i ett praktiskt sammanhang.

MER INFORMATION

KONTAKT

Centrumledare
Professor Christel Bergström
institutionen för farmaci, Uppsala universitet

Nyheter

Senast uppdaterad: 2022-11-16