”Det här är en perfekt utmaning” • Möt Sjoerd Koopman, praktikant vid SweDeliver

2021-05-10

Från Leiden via Nanjing till Uppsala och SweDeliver. För Sjoerd Koopman, masterstudent i biomedicin, innebär sommaren 2021 en välkommen möjlighet att bidra till Clinical Trial Consultants arbete för en friskare värld.

Praktikant Sjoerd Koopman

Namn  Sjoerd Koopman
Studerar  Masterprogrammet i biomedicin, Uppsala universitet (SE)
Ska göra praktik vid  Clinical Trial Consultants AB


Sjoerd Koopman erhöll sin kandidatexamen i bioläkemedel vid Leiden University - inklusive en sommars studier vid China Pharmaceutical University i Nanjing - innan han angjorde Uppsala universitet och masterprogrammet i biomedicin.

 Sjoerd Koopman, masterstudent i biomedicin
 Sjoerd Koopman, masterstudent i biomedicin

– Jag har alltid välkomnat utmaningar, och när en vän berättade för mig om SweDelivers sommarpraktik, visste jag genast att jag skulle söka. Det här kommer att ge mig insikt i industriella miljöer och svar på huruvida det är vad jag vill ägna min framtida karriär åt. Dessutom ger det mig en chans att bidra till ledande forskning i syfte att förbättra människors välbefinnande. Kort sagt, det här är perfekt på alla sätt, konstaterar Sjoerd Koopman.

Sjoerd Koopman ska praktisera vid Clinical Trial Consultants AB, ett Uppsalabaserat företag som faciliterar klinisk och translationell forskning genom att erbjuda rådgivning och implementering av tidiga kliniska prövningar.

– Jag har ett stort intresse för kliniska prövningsförfaranden, speciellt under dess tidiga faser och klivet från vetenskap till behandling, vilket är i fokus för CTC:s verksamhet. Att SweDeliver ger mig chansen att göra praktik i ett företag med expertis inom just det område där jag ser min egen framtid, kommer både att förbättra mina yrkeskunskaper och hjälpa mig att orientera längs min väg framåt, säger Sjoerd Koopman.

MER INFORMATION

KONTAKT

Centrumledare
Professor Christel Bergström
institutionen för farmaci, Uppsala universitet

Nyheter

Senast uppdaterad: 2022-11-16